Varför använda menskopp?

Skälen att byta till menskopp är många:

Kan användas i upp till 8 timmar och på natten

En menskopp rymmer upp till 3 ggr så mycket vätska som en normal tampong.
Många kvinnor behöver därför bara tömma koppen morgon och kväll.
Du lär dig snart hur ofta du behöver tömma koppen under mensens olika dagar.

Lätt att använda, känns inte, inga snören

Med lite övning är menskoppen enkel att använda. De flesta kvinnor känner inte av menskoppen när den sitter på plats. Inga tampongsnören eller bind-vingar när du använder m-kopp!

Lätt att rengöra och sterilisera

Menskoppens innehåll töms i toalettstolen. Därefter är det enkelt att rengöra m-koppen med tvål och ljummet vatten. Vid mensens slut steriliserar du menskoppen genom att koka den i vatten 2-5 min. Därefter är den klar att användas igen vid nästa mens.

Perfekt vid bad och andra sportaktiviteterAnnabadargreen

Menskoppen kan användas vid alla typer av sportaktiviteter.
Den täta förslutningen mot slidväggen gör att menskoppen är idealisk att bada med. Till skillnad från en tampong suger den inte upp något badvatten.

Miljövänlig, prisvärd, håller i många år

En genomsnittskvinna använder ca 9000 tamponger under sin livstid. Jämför detta med en menskopp som kan användas i flera år.

Det kan kännas som en stor investering att köpa en menskopp men eftersom m-koppen har så lång livslängd så blir kostnaden per månad låg. Om du använder din menskopp i 5 år så hamnar kostnaden runt 3,50 kr per månad (Om du köper den hos oss). Det innebär att genomsnittskvinnan kan spara ungefär en tusenlapp per år med menskoppen.

Innehåller inga farliga ämnen och lämnar inga fibrer

Menskopparna som vi säljer är antingen tillverkade i 100% latexfri Termoplastisk elastomer (Me Luna menskoppar) eller medicinskt silikon (Merula Menskopp) . Menskoppen innehåller inte ftalater eller bisphenoler. Materialet är testat och godkänt för användande i medicintekniska produkter i kontakt med slemhinnor. Till skillnad från tamponger stör inte menskoppen den naturliga fuktighetsbalansen i slidan eftersom den inte torkar ut slemhinnorna. Den lämnar naturligtvis inte heller några fibrer.

DSC_0099_resize[1]Orsakar inte allergier

Även kvinnor med känslig hud, eksem och allergier kan använda menskopp.

Har ej satts i samband svamp eller urinvägsinfektioner.

Till skillnad från mensvätskemättade bindor och tamponger finns det ingenting i en menskopp där bakterier eller svamp kan växa till. Den mensvätska som har samlats i koppen är heller inte i kontakt med slemhinnorna i slidan.