VAD?

VARFÖR?

HUR?

Frågor och svar

Tipshörna

Produkt-och storleksguide

Om M-koppen.se

Kontakt

Hem

 

TILL BUTIKEN

 

vallmofoto
vallmoblad

MeLuna Menskopp - En bra menskopp till ett rimligt pris

Vi har en ny hemsida. Den laddas snart här. Om det inte funkar så når du den nya hemsidan genom att klicka här.

Här på M-koppen.se har vi valt att sälja Meluna Menskoppar. MeLuna tillverkas i Tyskland av latexfri medicinskt TPE (Termoplastiskelastomer). Materialet och färgerna som används vid tillverkningen är väl dokumenterade. Här hittar information på engelska från tillverkaren om detta.

Vad är MeLuna menskopp?
Vilken storlek ska jag välja?
Vilken hårdhetsgrad passar mig?
Vilka mått har de olika storlekarna?
Vad är M-koppens Prova/byt-menskopp?

meluna menskopp

MeLuna - En kopp med knopp!

MeLuna är en andra generationens menskopp med flera fördelar:

MeLuna Menskopp levereras med en förvaringspåse i tyg och bruksanvisning på svenska.

Att välja storlek på menskopp

MeLuna finns i 4 storlekar: small (S) medium (M), Large (L) och XL. Strl XL är en av dom största menskopparna på marknade . MeLuna menskopp finns i tre hårdhetsgrader: Classic, Soft och Sport. Soft-varianten är 25% mjukare än Classic-varianten medan MeLuna Sport är 25% hårdare än Classic.

Meluna Large, Medium och Small.

Två viktiga faktorer för att välja storlek

1.  Din Anatomi

Ålder: Yngre kvinnor har oftast trängre slidmuskler och därför kan menskopp strl M eller S vara lättare att hantera vid införandet. Bäckenbottenmuskulaturen tappar en del av sin elasticitet med ålder och många kvinnor byter till en större kopp vid någon tidpunkt. Som en tumregel kan sägas att Meluna strl M eller L passar för de flesta vuxna kvinnor.

Graviditet: Om du har genomgått en graviditet så rekommenderar vi i första hand en Meluna menskopp strl L eller XL eftersom slidans form ändras under en graviditet. Hormonerna under en graviditet påverkar dina slidmuskler och bäckenbenens struktur. Hormonerna kan också påverka menstruationsmängd efter genomgången graviditet. Om du är ung och har genomgått en graviditet så kan strl M ändå komma i fråga.

Livmoderhalsens läge: Om din livmoderhals har ett mycket lågt läge i slidan så är det bättre att välja Meluna shorty som vi säljer i storlekarna M och L. Dessa rekommenderar vi också efter livmodersframfall.

Varje kvinna har en unik anatomi och därför är våra rekommendationer ungefärliga. Kontakta oss gärna om du vill ha personliga råd innan köp.

2. Hur mycket du blöder

Det här är också en viktig faktor vid val av storlek. Generellt kan sägas att dom större modellerna (strl L eller XL) är bättre om du har riklig mens och den mellanstora koppen (strl M) fungerar bättre för kvinnor som blöder mindre. Du väljer menskoppens kapacitet efter dom dagar som du blöder mest. I de flesta fall kan du ha samma menskopp hela mensen.


Storleksrekommendationer

Ålder/graviditet blöder lite blöder normalt till rikligt

ca 12-20 år, har inte fött barn

S

S eller M

ca 21-30 år , har inte fött barn

M

M eller L

ca 30-40 år , har inte fött barn

L (eller M)

L

40+, har inte fött barn

L

L eller XL

ca 15-30 år , har fött barn

M eller L

L

ca 30 år och uppåt, har fött barn

L

L eller XL

Kort slida (Din livmodertapp sitter nära mynningen) Kontakta oss gärna för råd innan köp!

Shorty M

Shorty L

Här hittar du dom exakta måtten för varje storlek av MeLuna Menskopp.

Vilken hårdhetgrad på Menskopp ska jag välja?

Meluna Classic, MeLuna Soft eller Meluna Sport?

För att en menskopp ska fungera optimalt så måste den vara tillräckligt hård för att vecklas ut helt inuti slidan när den är omgiven av slidmuskulatur. Samtidigt får den inte upplevas allt för hård eftersom den då kan ge upphov till obehag och en känsla av tryck när den är på plats.

För de flesta kvinnor passar MeLuna Classic bäst. I några fall kan det dock vara värt att välja någon av de andra varianterna:

Välj Meluna Soft om du har extra känsligt underliv : Om du vet med dig att du har ett extra känsligt underliv så kan det vara idé att välja den mjuka varianten av Meluna menskopp, MeLuna Soft. Meluna Soft kan vara lite svårare att få att veckla ut och det kan behövas lite mer träning för att få den att fungera. Prova gärna snäckvikning och att skölja den i kallt vatten precis innan insättning så att den blir styvare.

Välj MeLuna Sport om du har vältränad bäckenbottenmuskulatur: Vissa sporter som t.ex. yoga, ridning, pilates, kegelbell-övningar ger ofta extra stark bäckenbottenmuskulatur. Om du aktivt tränar någon av dessa sporter och vet med dig att din bäckenbotten är stark så rekommenderar vi MeLuna Sport, som är den hårdaste varianten av Melunas menskoppar.

Beställ din menskopp här--->

Till Butiken